Досега ние от Продължаваме промяната бяхме разглеждани като новите, неопитните балансьори.

...
Досега ние от Продължаваме промяната бяхме разглеждани като новите, неопитните балансьори.
Коментари Харесай

`Досега от ПП бяхме разглеждани като новите, неопитните - това време свърши` |

Досега ние от " Продължаваме промяната "  бяхме обсъждани като новите, неопитните балансьори. Това време свърши. Оттук нататък Политическа партия ще поеме водещата роля, отредена ни от българските гласоподаватели като първа политическа мощ.

Това съобщи водачът на групата на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров по време на декларация от трибуната в Народното събрание при започване на третата парламентарна сесия, която стартира през днешния ден след великденската почивка.

Той прикани депутатите да гласоподават " за " даването на военна помощ на Украйна:

" Никой от нас не е очаквал, че ще има война, галопираща инфлация и жестока рецесия. Дойде време да заявим къде стоим и да сложим на тестване ценностната си система. Всеки депутат носи голяма историческа и морална отговорност. Да стане ясно от коя страна на историята стоим - от страната на мира, благополучието и интернационалния ред, или от страната на терора, издевателството на жители и медии, избиването на почтени деца и дами. Ще сведем ли глава пред рекетьора, насилника и агресора, или ще се позициорнираме като водач на Балканите и интернационалната общественост. "

Според Гюров става дума за отстояване на българския интерес пред шантажа на " Газпром ", пред който България е изправена от десетилетия. Той се обърна към съдружните сътрудници на Политическа партия с думите, че прави оценка всичко, което са свършили за тези 3 месеца, макар опитите на опозицията да ги подкопае. 

" От 1 май подвигаме заплатите на лекарите и заплатите на медицинските сестри, най-сетне след обезкървяването на нашето опазване на здравето, имаме държавно управление, което работи за тях. Изплатихме големи обезщетения, които получиха всички бизнесмени без да би трябвало да се редят на опашки. Вдигнахме и заплатите на учителите. Помните по какъв начин някои депутати тук си късаха ризите, че щял да свърши света поради мораториума - в този момент тези хора мълчат. 

Оправихме Плана за възобновяване и резистентност, чиято първа версия щеше да ни остави най-бедни и подвластни в цяла Европа. Ускорихме работата по Интерконектора в Гърция. Работим ускорено по въвеждане на електронното ръководство. Мислим за нашите възрастни хора - продължихме повишението на пенсиите и въведохме спомагателни тласъци за имунизация. Осигурихме добавки към пенсиите и великденски добавки.

Възстановихме действителния парламентарен надзор - министър председателят и министрите идват тук постоянно и търпят операциите на опозицията, която години наред криеше своя министър председател. Отнехме преторианската армия на Иван Гешев. Направихме КЕВР още веднъж способен регулатор, който следи за интереса на българския консуматор, а не обслужва непознати ползи

Уважаеми съдружни сътрудници, ние направихме това дружно. Време е да понижим алените линии и извиването на ръце, и да продължим смяната. Да не забравяме, че сме един сътрудник, който би трябвало да запретне ръкави. "

След това Гюров се обърна към опозиционните партии и им сподели, че не са били градивни по време на първите две парламентарни сесии. 

" Докато призовавахте за разговор с нас, искахте да подкопаете стабилността на политическата система. Извън вашия дълготраен електорат, хората не желаят да слушат за вашите партии, от вас зависи дали ще се разграничите от компрометираните си водачи. Дами и господа от ГЕРБ, наподобява, че вашият главен интерес е да вършиме водача си благополучен. "  

Андрей Гюров сподели, че най-важни за Политическа партия остават благосъстоянието на елементарния човек и, че те ще създадат всичко допустимо да посрещнат рецесията, тъй че България да излезе от нея по-силна. 

ГЕРБ: Г-н Радев, Вашите отрочета употребяват предтекста на войната, с цел да крадат

Лидерът на групата на ГЕРБ

" Ясно е за всички в тази зала, че това болшинство не е добре повече да ръководи страната, а за хората към този момент е явно - време е и вие да го проумете. Вие се провалихте, вие не можете и го доказахте. Нямате към този момент право да се упражнявате върху българския народ. Дори президентът Радев ви назова шарлатани, мисля да го попитам какво ще каже за думата мародери. Хора, които употребяват войната с цел да плячкосват. Г-н Радев, Вашите отрочета, родени от юмрука, употребяват предтекста на войната, с цел да крадат ", съобщи тя. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР